pondělí 24. listopadu 2014

Čína 3x jinak

Dnes mám pro Vás tři různé varianty, jak konzumuji čínu.


První z variant je z vepřového masa, příloha bramborové placičky. Tuto variantu míváme jako rodinný oběd. Vepřové maso naložíme den předem ve vajíčku, přidáme sůl, sojovou omáčku, trochu škrobu a koření na čínu nebo grilovací koření.


Další z variant je kuřecí čína se zeleninou a čínskými nudlemi. Kuřecí maso naložíme pár hodin předem v oleji, přidáme koření na čínu, trochu škrobu a sůl. Na pánvi orestujeme s cibulkou a přidáme sojovou omáčku.
A je to stokrát lepší než z nějaké čínské restaurace. S mamkou jsme se bavily o tom, že budeme Číňany učit vařit čínské nudle, protože je podle našeho názoru umíme lépe než oni.





Třetí varianta je sojová čína se zeleninou a rýží. To si dělám buď sama (první fotka), ale nedávno mi mamka uvařila svou variantu, kde jsou navíc žampiony a je tam i trocha omáčky.

Co vy ? Děláte doma čínu ? Máte rádi čínské nudle, a pokud ano, děláte si je doma, nebo je máte radši z čínské restaurace ? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za návštěvu blogu a za každý komentář, ať už pozitivní či negativní - chybami se člověk učí :)